Un centenar d'analítiques de detecció de SARS-CoV-2 en superfícies de dispensadors d'aigua en garrafes i a la xarxa evidencien l'absència del virus en totes les superfícies analitzades.

 
El resultado de los análisis de las 100 muestras realizadas en fuentes de uso habitual en empresas, oficinas y salas de espera, con un máximo de tres puntos de toma de muestra de cada equipo ha indicado la ausencia de coronavirus SARS-COV2. 
El resultat de les anàlisis de les 100 mostres realitzades en fonts d'ús habitual en empreses, oficines i sales d'espera, amb un màxim de tres punts de presa de mostra de cada equip ha indicat l'absència  de coronavirus SARS-COV2. 
ADEAC, l'Associació de Distribuïdors i Envasadors d'Aigua en Cooler, ha encarregat al Laboratori Dr. Oliver Rodés un mostreig de superfícies en tres punts de dispensadors d'aigua en garrafes i dispensadors d'aigua de xarxa. El resultat de les anàlisis de les 100 mostres realitzades en fonts d'ús habitual en empreses, oficines i sales d'espera, amb un màxim de tres punts de presa de mostra de cada equip ha indicat l'absència  de coronavirus SARS-COV2. D'aquesta manera, destaquem que les superfícies analitzades estan lliures de coronavirus i confirmen el fet que beure dispensadors d'aigua és una pràctica segura.

Els punts analitzats en cada dispensador són els de contacte més habitual per part de l'usuari, per tant, els més susceptibles a un possible risc de contagi per Coronavirus. D'aquesta manera, es va seguir la següent metodologia.:
Per als dispensadors d'aigua en garrafes, els punts de presa de mostra han estat els polsadors o botoneras i la zona de sortida d'aigua, que contempla un mostreig exterior del filtre del dispensador i la paret que envolta al filtre. 
En relació als punts de presa de mostra per als dispensadors d'aigua en xarxa, s'han analitzat les botoneras, el filtre per a beure directament i el filtre per a emplenar envàs.

Des d'ADEAC, recordem que segons l'OMS  (Organització Mundial de la Salut) i UNICEF (Fons d'Emergència Internacional de les Nacions Unides per a la Infància): "Actualment, no hi ha evidència sobre la supervivència del virus SARS-CoV-2, causant de la malaltia coneguda com a COVID-19, en l'aigua potable".
ADEAC, com a associació líder del sector a Espanya, té la responsabilitat d'assessorar els Membres de les seves Associacions i als seus clients sobre l'ús segur de dispensadors d'aigua.

ADEAC RECORDA LES RECOMANACIONS GENERALS QUE S'HAN DE DUR A TERME EN QUALSEVOL ACTIVITAT
• Practicar una bona higiene personal rentant-se sovint les mans amb aigua i sabó o amb un desinfectant per a mans a base d'alcohol.
• Netejar regularment les superfícies que es manipulen amb freqüència mitjançant tovalloletes amb alcohol (fotocopiadores, màquines de cafè, teclats, taules, poms de les portes,…).
• Evitar assistir al treball si es té malestar.
• Evitar tocar-se els ulls, el nas o la boca si les seves mans no estan netes.
• Evitar reunions o aglomeracions dins de l'espai de treball.
• Practicar el distanciament social: asseguri's que hi hagi almenys 1,5 metres entre les persones.
 
Així mateix, ADEAC recomana:
•  Seguir les instruccions del Manual de Bones Pràctiques de l'ADEAC, aprovat per les Autoritats Sanitàries de cada país i registrat per la Comissió Europea.
• Proveir-se amb empreses associades a ADEAC, que li permetin garantir el compliment dels estàndards de qualitat per ella establerts
• Realitzar una neteja de tot l'exterior del dispensador de manera regular, seguint les recomanacions generals per a qualsevol superfície, tal com s'ha esmentat en l'apartat anterior. 
• Netejar sovint les aixetes del dispensador d'aigua usant tovalloletes desinfectants o ruixadors aptes per a ús alimentari.
Mantenir la distància social recomanada quan es vagi a utilitzar el dispensador. 
RECOMANACIONS AL PERSONAL QUE REALITZA EL SERVEI DE DISTRIBUCIÓ
• Usar guants i màscara quan arribi a les instal·lacions del client.
• En cas que sigui necessari realitzar una intervenció en el dispensador d'aigua, assegurar-se de   desinfectar les mans amb desinfectants aprovats i posar-se guants nous.
 
Sobre ADEAC
ADEAC, Associació de Distribuïdors, Envasadors i Productors d'Aigua en Cooler, és una entitat sense ànim de lucre que reuneix la majoria d'empreses espanyoles de distribució d'aigua a centres de treball, domicilis i en gran format a través de fonts. Fundada en 1998, l'Associació treballa per a donar veu als interessos empresarials dels seus associats, tant enfront de l'Administració Pública com enfront d'altres organismes nacionals o europeus. Per a reforçar aquest objectiu, ADEAC és membre també de Watercoolers Europe (WE) que agrupa les diferents associacions nacionals del sector a Europa i en la qual col·labora activament.
Com a representant dels seus associats, ADEAC compta amb el reconeixement de l'Administració Espanyola i Europea, la qual cosa l'ha convertit en un destacat interlocutor del sector.
 
Laboratori Dr. Oliver Rodés és una empresa amb 120 anys d'experiència en el sector de l'aigua, especialitzada en l'assessorament higienicosanitari i anàlisi per a la indústria alimentària, farmacèutica, indústria en general i empreses de serveis.
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat
... ...
Registrar-se





... ...